Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

špenátové placky

Zpět
  • Autor: barban
  • Doba přípravy (min.): 30
  • Uživatelský recept
  • Porce: 4.00

Ingredience

Dochucovadla:

Mražený špenát 1 ks Česnek 6 stroužek Vejce 1 ks brambory Hladká mouka Mléko Sůl Pepř Oregáno Strouhanka Slunečnicový olej Kečup - ostrý Tvrdý sýr

Energetická hodnota celkem: 2172 kJ

Bílkoviny (g): 33, Tuky (g): 17, Sacharidy (g): 60, SAFA (g): 7, Cukry (g): 14, Vláknina (g): 17, Sůl (g): 1

Energetická hodnota na 1 porci: 543 kJ

Bílkoviny (g): 8.3, Tuky (g): 4.3, Sacharidy (g): 15, SAFA (g): 1.8, Cukry (g): 3.5, Vláknina (g): 4.3, Sůl (g): 0.3

Postup přípravy

Špenát po rozmrazení necháme na sítu vykapat, pak přídáme prolisovaný česnek, vejce, mléko, mouku, osolíme, opepříme, okořeníme oreganem a nastrouhaným syrovým bramborem zahustíme do podoby klasického bramborákového těsta. Smažíme na nepřilnavé pánvi potřené z obou stran, pak potřeme silnou vrstvou kečupu a posypeme strouhaným sýrem, přehneme napůl. Dobré jsou k tomu brambory na jakýkoli způsob, chutnají i studené.

Hodnocení (1 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři